1649158321023_logo-me.jpg

La Isla´s

Austra­lian­labra­dood­les

La Isla´s Austra­lian­labra­dood­les on vastuullinen koirien kasvattaja Turussa. 


Olemme sitoutuneet kasvattamaan terveitä ja tasapainoisia pentuja maailmanlaajuisen rotuyhdistyksen WALA:n jäsenyyden edellyttämien sääntöjen ja eettisten ohjeiden mukaisesti. Olemme pennun ja perheen tukena koiran koko eliniän ja annamme pennulle myös kahden vuoden terveystakuun geneettisten sairauksien varalta.


Koiranpentumme ovat aitoja austra­lian­labra­dood­le­ja, joita kasvatetaan perheenjäseninä kodissamme. Kaikki pentumme rekisteröidään WALAan.


Olemme myös suomalaisen austra­lian­labra­dood­le-har­ras­tusyh­dis­tyk­sen jäsen.

Rodusta

Aito ALD

Historiaa

Austarian

labradoodlet saivat alkunsa Australiassa 1970-luvulla, kun haluttiin kehittää allergia- ja astmaoireisille rotu, jossa olisi myös opaskoiran ominaisuuksia. 


Rodussa on labradorin, villakoiran, ir­lan­nin­ve­sis­pa­nie­lin ja cockerspanielin perimää.


Rodun omat järjestöt, Euroopassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa, valvovat tarkoin meidän kasvattajien työtä. Rotu on jalostusseurannalla saatu kehittymään erittäin terveeksi ja hyvärakenteiseksi.

Luonne ja koko

Australian labradoodlet ovat älykkäitä, lempeitä ja aktiivisia kotikoiria. Avoimuus, uteliaisuus ja sosiaalisuus kuuluvat rodun peruspiirteisiin. Koulutettavuus on erinomainen.Rodussa on kolme kokoluokkaa:


minin säkä 35-43

standardin 53-63

mediumin 43-53


Turkki

Australian labradoodlen turkissa ei ole pohjavillaa eikä siitä lähde juurikaan karvaa. Turkki on trimmattava vähintään 3-4 kertaa vuodessa, ja sitä  tulee harjata ja kammata säännöllisesti, jotta se pysyy kauniina. Turkki voi olla kihara ja tiivis villa, kihara tai lainehtiva fleece. 


Rotu soveltuu normaalisti myös allergikoille ja astmaatikoille. Koska koira-allergiat ovat hyvin yksilöllisiä, kannattaa edetä koiran hankinnassa rauhallisesti ja käydä etukäteen tutustumassa eri yksilöihin.

Yh­teis­työs­sä

Olemme maailmanlaajuisen rotuyhdistyksen WALA:n 

Worldwide Australian Labradoodles Association jäsen!

1657017794358_La%20Isla's%20WALA%20Logo%202023-me.png
1657017806505_La%20Isla's%20Accredited%20Logo%202023-me.png
qE1jxYXiwOA-me

Ota yhteyttä

la.islas.ald@gmail.com